Helft Nederlanders wil investeren in zonnepanelen en is positief over zonneparken

31/01/2020

51 procent van de Nederlanders wil investeren in zonnepanelen. Dat blijkt uit de Publieksmonitor Klimaat en Energie 2019, gemaakt door Motivaction in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Een andere, opvallende uitkomst is dat 45 procent van de Nederlanders met mensen uit de buurt mee zou willen doen aan gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Bovendien wordt een zonneweide in de eigen directe omgeving positiever (47 procent) ontvangen dan een windmolenpark (30 procent). In beide gevallen heeft bijna de helft van de ondervraagden hier geen of geen uitgesproken mening over. 12 procent van de Nederlanders staat ten slotte negatief tegenover een zonneweide.

Zie voor volledig artikel: Solar Magazine.