Teruggave btw op zonnepanelen in 2020: ‘Iets ingewikkelder en nieuwe uitzonderingen’

28/10/2019

De nieuwe kleineondernemersregeling maakt teruggave van btw op zonnepanelen per 1 januari 2020 iets ingewikkelder. Bovendien komen er een aantal uitzonderingen bij.Dat stelt Romano Hagen (De Centrale BTW Teruggave). 

De redactie van Solar Magazine publiceerde eerder een vraaggesprek met Hagen over de belangrijkste wijzigingen die staatssecretaris Menno Snel heeft laten doorvoeren in de meestgestelde vragen (FAQ) en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. De ondernemer riep daarbij installateurs op zich voor te bereiden op de komst van de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR). ‘De nieuwe regeling is iets ingewikkelder dan de oude en er dient goed gelet te worden op de uitzonderingen’, stelt Hagen.

Voor volledige artikel zie: Solar Magazine