Energietransitie voor Ondernemers Echt-Susteren en Roerdalen

21/04/2019

Wat betekent de energietransitie voor de ondernemer als gebruiker, als leverancier en als mogelijke energieproducent? Waar gaat het om? Wat moet, wat kan, besparen, wat kost het en wat brengt het op, en zelf energie opwekken? Voor presentatie volg link.
Energie Coöperaties Echt-Susteren Energie en Duurzaam Roerdalen organiseerden op 11 april in samenwerking met de Rabobank en de gemeenten Echt-Susteren en Roerdalen een ondernemersbijeenkomst  - in kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch - om te helpen met het beantwoorden van de vele vragen. 

Voor ons een geslaagde bijeenkomst. Hopelijk een hulp bij de eerste stappen voor de vele ondernemers in Roerdalen en Echt-Susteren in de energietransitie. 

Een samenvatting, met dank aan OR6 voor de opnamen: https://drive.google.com/...

Of via Facebook: https://www.facebook.com/.....

 

Planaire Sessie

Wethouders Jan Smits (Roerdalen) en Hub Meuwissen (Echt-Susteren) openden de bijeenkomst met een overzicht van de status van de energietransitie in beide gemeente. Voor presentatie volg link.

Voor een video over Duurzame Initiatieven in Roerdalen volg deze link: https://www.roerdalen.nl/duurzaamheid

 

Secundaire Sessie

Energiebesparing bij bedrijven. Tonny Smeets (Energieambassadeur/Energiespecialist Intergraal Toezichthouder Milieu RUD). Voor presentatie volg link.

 

Duurzame Energie en Energie besparen: Daniel de Groot (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO). Voor presenatie volg link.

 

Warmtepomp of gas; Tuincentrum Daniels. Wiel Daniels (Tuincentrum Daniels) en Ruud Sniekers (Project Adviseur Sniekers Ingenieursbureau). Voor presentatie volg link.

Voor korte documentaire volg link.